Fractie

De fractie van de Politieke Partij Coevorden bestaat uit vier personen op de voorgrond en diverse mensen die ons op de achtergrond steunen, informeren en van raad en daad voorzien. De fractie is klein maar fijn: we kennen elkaar door en door en de lijntjes zijn kort. Onze interne vergadercultuur is open, toegankelijk en plezierig. Iedereen leest zich in en elke mening telt. Zo komen we gezamenlijk tot een, door ons allen gedragen, standpunt over de onderwerpen die in de gemeenteraad geagendeerd worden.

Onze partij is een echte gemeentelijke partij: we hebben geen rugzak met richtlijnen die landelijk of provinciaal worden opgelegd (hoewel de overheid steeds meer taken naar de gemeente afschuift waarop plaatselijke bestuurders weinig of geen invloed hebben). PPC is wars van pluche, staat met de pootjes pal in het zand en veen.

Het zichtbare vijftal is:

Fractievoorzitter en raadslid Henk Bouwers: Gepokt en gemazeld in de politiek. Meer dan vijfentwintig jaar actief in (de raad van de gemeente) Coevorden. Zijn persoonlijke motivatie: “Politiek is altijd interessant en in beweging. Ik vind het leuk om te doen en het is prettig om iets voor mijn mede-inwoners te kunnen betekenen.”

Beëdigd burgercommissielid Harm Nijmeijer: Harm is al jaren de vaste waarde naast raadslid Henk. Als de anderen uitgediscussieerd zijn, komt Harm met zijn weldoordachte, onderbouwde mening. Harm’s hart klopt voor en op het platteland, maar ook over de stad schudt hij alle mogelijke politiek gerelateerde weetjes uit zijn mouw.

Beëdigd burgercommissielid Marijke Bakker-Zwiers, Dalen: Marijke is een bruggenbouwer bij uitstek. Ze brengt de inwoners van Coevorden en de buitendorpen graag tot elkaar. Als voormalig vestigingsmanager van ABN AMRO is ze in haar element bij begrotingen en onderwerpen over investeringen.

Beëdig fractie-assistent Giny Eising: Al jong politiek geëngageerd, geïnfecteerd voor het vrijwilligerswerk door haar vader. De enthousiaste, vrolijke noot en o zo onmisbare kracht binnen onze fractie. Altijd druk met de meest uiteenlopende, leuke klussen en midden in de gemeenschap.

Communicatieadviseur Evelien van Hillo-Wolting: Terug van even weggeweest. Letterdoos bij uitstek. Houdt zich binnen de fractie voornamelijk bezig met de redactionele 'puntjes op de i'. Onmeunig trots op ‘haar’ Drenthe en gemeente Coevorden en straalt dit maar wat graag uit.


 
Helder. Vertrouwd. Dichtbij.