Nieuws

 
Weetjes, onderwerpen, vragen, mening, standpunten over een speciaal onderwerp, foto’s, bezoekjes, redactionele artikelen. Noem het, en het wordt hier gecommuniceerd.
 
Blognaam
27 mei 2021

Motie Ossehaar
27 mei 2021

Motie Ossehaar

De Politieke Partij Coevorden (PPC) diende tijdens de laatstgehouden raadsvergadering, op 25 mei jl., een motie in om de grondverkoop rond Ossehaar fase C te bespoedigen. In februari stond er in het Dagblad van het Noorden een artikel, waarin werd aangegeven dat de grondverkoop in enkele Drentse gemeentes uitermate voorspoedig verloopt. De ontwikkeling/uitgifte van Ossehaar heeft enkele jaren stilgelegen en de gemeente veel geld gekost. In de commissievergadering van 11 mei bleek daarnaast, dat er een twaalftal potentiële kopers zijn voor ee

Beleid recreatiewoningen
05 maart 2021

Beantwoording van vragen van PPC over recreatief/permanent wonen in de gemeente Coevorden.
Het college en de raad ontvingen een brief over recreatieve/permanente bestemming op Bungalowpark Op de Kiel in de Kiel.
Onze vragen betroffen niet zozeer dit ene geval, maar hadden betrekking op de diverse bungalowparken in onze gemeente. Voor zover voor onze fractie inzichtelijk hebben sommige huisjes een permanente bestemming, andere een semi permanente bestemming op naam en andere weer een toeristische bestemming. Graag wilden wij hierover meer duidelijkheid.

Toekomst van de Nieuwe Veste
27 januari 2021
Gisteravond (d.d. 26 januari '21), stond tijdens de raadsvergadering de toekomst van de Nieuwe Veste op de agenda. Zo denkt PPC er over!

An auf hinter neben in... Menigeen die onze livestream volgt en hier in de raadszaal heeft er op zitten blokken. Diverse mensen hebben hun middelbare onderwijs ook gevolgd in Coevorden: vanuit de Churchilllaan, de Meisjes Vakschool, de Mavo locatie en de Van Heeckerenlaan. Nu, anno 2021, ligt er een volgen
Antwoorden van het College over de Doe-Mee-Pas
08 december 2020

PPC stelde vragen aan het College, over de Doe-Mee-Pas en het gevoel van schaamte voor de deelnemers.

De gemeente Coevorden vindt het, aldus www.themanieuws.nl, belangrijk dat iedereen mee kan doen op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied. Ongeacht de financiële situatie. Lekker kunnen sporten of een muziekinstrument leren bespelen moet voor iedereen mogelijk zijn. Met de Doe-Mee-Pas kunnen inwoners van de gemeente Coevorden gratis lid worden van één of meerdere sport- of culturele verenigingen. De enige voorwaarde voor het gebruik van deze pas is dat de gebruiker afhankelijk is van een inkomen rond het sociaal minimum. Alle kinderen uit gezinnen in de gemeente Coe

Waterdruk Dalerveen
18 november 2020

PPC heeft 15 november jl. vragen gesteld aan het college van de gemeente Coevorden over de waterdruk in Dalerveen. De antwoorden volgden 17 november.

Intro:

Het Dagblad van het Noorden kopt 14 november jl.: “Dalerveen zucht onder storingen waternet.” En vervolgt: ”Leerlinge

Vragen aan het College over de Doe-Mee-Pas
15 november 2020

Politieke Partij Coevorden (PPC) heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Coevorden over de Doe-Mee-Pas.

De gemeente Coevorden vindt het, aldus www.themanieuws.nl, belangrijk dat iedereen mee kan doen op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied. Ongeacht de financiële situatie. Lekker kunnen sporten of een muziekinstrument leren bespelen moet voor iedereen mogelijk zijn. Met de Doe-Mee-Pas kunnen inwoners van de gemeente Coevorden gratis lid worden van één of meerdere sport- of culturele verenigingen. De enige voorwaarde voor het gebruik van deze pas is dat de gebruiker afhankelijk is van een inkomen rond het sociaal minimum. Alle kinderen uit gezinnen in de gemeente Coevo

Onze eerste blog
15 november 2020
Onze allereerste blog op onze nieuwe website. Met ook nog eens een nieuw logo. We zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Mail ons vooral even: info@ppcoevorden.nl. Vinden we altijd leuk!

Een tipje over het logo. Je ziet groen en blauw, die staan voor respectievelijk onze prachtige weilanden en water(tje)s. Het 'dak' van de strepen geeft de ster van de stad weer. De verschillen in de strepen staan voor diversiteit en gelijkheid. De C is uiteraard een afkorting van (de gemeente) Coevorden. Dat deze schuin omhoog en vergroot geplaatst is, betekent: met u, met jou, met ons onderweg naar 'morgen'.

We hebben met veel mensen aan het tot stand komen van het logo en de website gewerkt. Om niemand te vergeten: Dank je wel allemaal!

Warme groet,

Vorige - 1 - 2 - 3 - 4